top of page

Eerlijke prijzen voor uw product- en sfeerfoto

Wat de kosten zijn van een product of sfeerfoto is een veel gestelde vraag. Er zijn een aantal aspecten welke invloed hebben op de prijs. Dit heeft onder andere te maken met het onderwerp, het product en het aantal. 

Hoe meer foto's er worden afgenomen hoe lager de kosten zullen zijn. Indien onze fotograaf ergens in het land bij u de fotostudio installeert voor een enkele foto dan zullen de kosten per foto hoger zijn dan bij 30 stuks. 

Ook de moeilijkheid van het product kan een belangrijke rol spelen. In sommige gevallen is het niet een kwestie van neerzetten en fotograferen. Soms worden producten 'in scene' gezet. U als klant wil dat het product op een bepaalde manier in beeld wordt gebracht. Dit heeft tijd nodig maar geeft u uiteindelijk het resultaat zoals u in gedachte had. 

Opstartkosten product en sfeerfoto's

Dit zijn alle voorbereidingen van het project. Denk aan het klaarmaken van de studio. Oa het opstellen van de lampen, licht meten, kleur meten en meer. 

De opstartkosten bedragen

25 euro per shoot. 

Fotograferen

in de studio

Voor het fotograferen van producten worden vaste prijzen gehanteerd. Van te voren weet je dus wat de kosten zullen zijn. 

De kosten per product variëren van 8,25 tot 16 euro. Dit bedrag wordt bepaald door het product zelf. Indien het product tijdens fotograferen gestyled moet worden dan kunnen de de kosten hoger liggen.

Sfeerfotografie

Het bepalen van een vast tarief voor sfeerfoto's is lastig. Dit hangt af van die wensen van de klant. Soms moeten er meerdere producten in beeld worden gebracht waardoor meer tijd nodig is. Ook de nabewerking zal in de prijs worden meegenomen. Door de wensen goed in kaart te brengen wordt duidelijk wat de kosten zullen zijn. Hierdoor zal u niet verrast worden met onverwachtte kosten.

Kosten nabewerking

Bij productfotografie is de nabewerking en het vrijstaand maken bij de prijs inbegrepen. Bij sfeerfotografie zal dit vooraf worden bepaald en zal er achteraf geen toeslag worden berekend.  

bottom of page